15 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι αρνητικές σκέψεις αυξάνουν τον βαθμό πόνου

Οι άνθρωποι που κατακλύζονται από αρνητικές σκέψεις ή πιστεύουν στο «κακό κάρμα» αντιμετωπίζουν περισσότερο πόνο και άσχημη ψυχική υγεία, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Spirituality in Mental Health, αναφέρει ότι οι αρνητικές σκέψεις συνδέονται με χειρότερη υγεία ενώ επισημαίνει πως όσο πιο θρησκευόμενος είναι κάποιος τόσο περισσότερο υγιής είναι.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας –όπου συμμετείχαν άνθρωποι όλων των θρησκειών, διαπιστώθηκε πως οι πνευματικές τους πεποιθήσεις επηρέαζαν θετικά την σωματική και ψυχική υγεία τους.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί άνθρωποι πιστεύουν (ποσοστό 10%) ότι είναι άρρωστοι, επειδή έχουν κάνει κάτι κακό και ο Θεός τους τιμωρεί για αυτό.
Σύμφωνα με τον Brick Johnstone, νευροψυχολόγο και καθηγητή ψυχολογίας της υγείας «σε γενικές γραμμές, όσο πιο θρησκευόμενος ή πνευματικός άνθρωπος είναι κάποιος, τόσο πιο υγιής είναι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο παραμικρός βαθμός αρνητισμού φάνηκε να επηρεάζει αρνητικά την υγεία των συμμετεχόντων».
Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί πιστεύουν ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή αυτών των αρνητικών πεποιθήσεων, αρκετοί άνθρωποι θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη γενική κατάσταση της υγείας τους.

- Advertisement -

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ