26.7 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Ο.Π.Ο.Π. στο 1ο Ξάνθη Old City Trail

Την Κυριακή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Xanthi Old City Trail και παράλληλα ο Λαϊκός αγώνας 4.200 μέτρων και ο Μαθητικός αγώνας 1.000 μέτρων. Το City Trail είναι η νέα μόδα που συνδυάζει το τρέξιμο σε ποικίλα τερέν με την περιήγηση στα πολιτιστικά, ιστορικά και οικολογικά μνημεία της εκάστοτε περιοχής που διοργανώνεται.
Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης τρία μέλη του Ο.Π.Ο.Π. ανυπομονούσαμε για τον ήχο της εκκίνησης, έτοιμοι για την εξερεύνηση μιας νέας για μας διαδρομής. Μιας διαδρομής 14.300 m με εναλλασσόμενα υψομετρικά, μια διαδρομή απαιτητική με μεγάλη ποικιλία στην επιφάνεια του εδάφους. Από την άσφαλτο στο χώμα, από χωμάτινα και πέτρινα σκαλοπάτια στα τσιμεντένια στενά δρομάκια της άνω παλιάς πόλης, από τις γέφυρες του ποταμού Κόσυνθου στα λασπώδη περάσματα του δάσους «Χαιντού», περνώντας έξω από τα μοναστήρια (Ι.Μ. Παναγίας της Αρχαγγελιώτισας και Ι.Μ. Παναγίας της Καλαμούς) και τέλος στα στενά πλακόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Διασχίζοντάς την μέσα από στενά σοκάκια της, αντικρίζοντας τις εκκλησίες και γενικά τους τόπους λατρείας και τα αναρίθμητα παραδοσιακά κτίσματα που οι Ξανθιώτες δεν τα έχουν αφήσει στο έλεος του χρόνου, στεγάζοντας σε αυτά διάφορα μουσεία και υπηρεσίες. Τερματίζοντας πια στην κεντρική πλατεία, μας περίμενε η αγκαλιά των δικών μας και η συντροφιά από τα μέλη του συλλόγου της Ξάνθης.
Τι να αναφέρω για τον κόσμο και τους εθελοντές; Απλά υπέροχοι, απίστευτοι, γλυκύτατοι, αν δεν ήτανε αυτοί δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας!!!!!
Φεύγοντας πια είχαμε πάρει κάτι από την ιστορία, τις ομορφιές, την γοητεία της πόλης και των ανθρώπων αυτής!!! Ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά πόλη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου αιώνα, αποτελεί πόλο έλξης που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον.
Στο αγωνιστικό κομμάτι πρώτος στους άνδρες αναδείχθηκε ο Νικόλαος Σιδερίδης με χρόνο 01:04:56 της Salomon Hellas και στις γυναίκες η Ελπίδα Συμεωνίδου με χρόνο 1:24:14 της IronTeam.
Από τον Ο.Π.Ο.Π. συμμετείχαν και τερμάτισαν οι:
1. Κόρακας Δημήτριος: 01:24:25
2. Παπαχαράλαμπος Παναγιώτης: 01:35:40
3. Παπαστεργίου Ελένη: 02:05:10
Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον “Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ξάνθης” ¨XanthiRunners¨ που σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μας πρόσφεραν ένα πολύ όμορφο διήμερο.

- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΠ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

2

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ