27.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Παθήσεις Προστάτη-Αιτίες Παθήσεων

Πολλοί άνδρες κατά την διάρκεια της ζωής τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον προστάτη, έναν αδένα στενά συνδεδεμένο με την σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα και την ποιότητα ζωής.
Ο προστάτης αρχίζει να έχει ενεργό ρόλο στη σεξουαλικότητα και στυτική λειτουργία από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στην εφηβεία και τις πρώτες ερωτικές πράξεις και συνεχίζει να συμβάλλει ή να αποτελεί τροχοπέδη και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι δε παθήσεις του επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα του άνδρα από την επιθυμία για σεξ, τη δυνατότητα διατήρησης μιας καλής στύσης, τη δυνατότητα εκσπερμάτισης και οργασμού μέχρι και τη γονιμότητά του.

- Advertisement -

Από τις πιο συχνές είναι οι λοιμώξεις του προστάτη (προστατίτιδες) που αποτελούν και την πάθηση με τα εντονότερα συμπτώματα για τον άνδρα. Διακρίνονται στην οξεία και στη χρόνια προστατίτιδα.
Μια άλλη πάθηση που, αν και εξελίσσεται αργά, επηρεάζει την ποιότητα ζωής του άνδρα και την σεξουαλικότητά του είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Ο όγκος του προστάτη αυξάνεται σταδιακά συμβαδίζοντας με την ηλικία.
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί το δεύτερο πιο συχνό καρκίνο για τον άνδρα στο Δυτικό κόσμο και δυστυχώς την πρώτη αιτία θανάτου για τον ανδρικό πληθυσμό. Πρόκειται για ένα ύπουλο νόσημα, το οποίο είναι δυνατό να παραμένει χωρίς συμπτώματα για πολλά χρόνια μέχρις ότου, δυστυχώς, εμφανιστεί σε προχωρημένο στάδιο. Η έγκαιρη διάγνωσή του, όμως, μπορεί να αποτελέσει σωτήρια παρέμβαση και να οδηγήσει τον ασθενή ακόμα και σε πλήρη ίαση.

πηγη:http://andrologia.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ