18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πλησιάζει η κρίσιμη στιγμή για τον ΑΟΤ

Πέρα από την κατηγορία που αγωνίζεται ο ΑΟ Τρίκαλα οι ευθύνες είναι πάντα πολλές. Το ίδιο είχαμε αναφέρει και πέρυσι, όταν η ομάδα μετά από δυο χρόνια απραξίας έπαιρνε μέρος στην Α1 Ερασιτεχνική. Με χρηματοδότη τον Χάρη Κουτσούρη και την διοίκηση που είχε βγει από την γενική συνέλευση κατάφερε να πάρει την άνοδο για την Α’ Ερασιτεχνική, μάλιστα με πολλά αγωνιστικό ρεκόρ.
Αλλά όλα αυτά είναι τα… εύκολα! Διότι για μια ομάδα που δούλευε στο γήπεδο και ξόδεψε αρκετά χρήματα θα ήταν τουλάχιστον παράξενο να μην είχε πετύχει τον στόχο της. Το σίγουρο είναι ένα, ότι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα για όλους και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η πραγματικότητα.
Στις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση για την τρικαλινή ομάδα. Εκεί τα μέλη δεν θα κληθούν να βγάλουν απλώς μια διοίκηση, αλλά τους ανθρώπους εκείνους που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει ο ΑΟΤ του χρόνου τέτοιο καιρό για να προγραμματίζει για την Γ’ Εθνική! Και βέβαια αυτό δεν έχει να κάνει μόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής, αλλά την «αναγκαστική» επιτυχία στα μπαράζ ανόδου. Όλα αυτά δεν ξέρω αν μοιάζουν ως κάτι το μακρινό, αλλά μάλλον δεν είναι. Στην γενική συνέλευση που είναι προ των πυλών θα πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους. Η περίπτωση Κουτσούρη δείχνει ως μια βάση σταθερότητας, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι ο πρόεδρος της Κασσιώπης Κέρκυρας έχει να προγραμματίσει για την ομάδα του για την Σούπερ Λίγκα, με ότι αυτό μπορεί να παίξει ρόλο για τον ΑΟΤ.
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον στην γενική συνέλευση να ανοίξει τα χαρτιά του ο Κουτσούρης για τους στόχους που έχει. Από την άλλη επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει κα ιη φημολογία ότι υπάρχουν παράγοντες που θέλουν, ανεξάρτητη με το τι θα κάνει ο Κουτσούρης, να αναλάβουν αυτοί την διοίκηση του ΑΟΤ. Όλα αυτά δεν μπορεί παρά να τελειώσουν ως φημολογία ή αλήθεια στην γενική συνέλευση. Από εκεί και πέρα όμως ξεκινά μια νέα μέρα. Ότι ακουστεί μέχρι την γενική συνέλευση μπορεί να χαρακτηριστεί, ρευστό, φιλόδοξο ή κάτι άλλο. Από την επόμενη μέρα όμως που θα βγει η διοίκηση των Τρικάλων τα περιθώρια για αναλύσεις δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να υπάρξουν πράξεις και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν παίρνει ανάλυση.
Η πρόταση του Φλαμουλίου για παραχώρηση κατηγορίας
Ένα ακόμη καυτό θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στην γενική συνέλευση της 26 Ιουνίου είναι η «γενναιόδωρη» πρόταση του Φλαμουλίου να παραχωρήσει τη θέση του στον ΑΟ Τρίκαλα.
Η ιστορία είναι γνωστή. Το Φλαμούλι πήρε το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική, αλλά οι παράγοντες της ομάδας επίσημα τονίζουν ότι παραχωρούν την κατηγορία στον ΑΟ Τρίκαλα, ώστε να παίξει αυτός στην Γ’ Εθνική και το Φλαμούλι στην Α’ Ερασιτεχνική. Μια τέτοια εξέλιξη βέβαια είναι λογικό να προσφέρει τροφή για συζήτηση για σενάρια. Τι κερδίζει ο ΑΟΤ από μια τέτοια προοπτική; Πρώτα την κατηγορία, αφού θα βρεθεί στην Γ’ Εθνική και με φιλοδοξίες τέτοια εποχή του χρόνου να προγραμματίζει για την Φούντμπολ λιγκ. Δεύτερο τα οικονομικά οφέλη. Διότι για να μπορέσει ο ΑΟΤ σε βάθος χρόνου να βρεθεί στην κατηγορία που επιθυμεί θα πρέπει να ξοδέψει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Και βέβαια το ποσό μπορεί να ακούγεται τεράστιο αλλά θα είναι πραγματικό. Τα αρνητικά της υπόθεσης; Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ο «μπροστάρης», ο οποίος θα κινήσει γρήγορα τις κινήσεις που πρέπει και να έχει την αίσθηση ότι ο φίλαθλος κόσμος δίνει το πράσινο φως για μια τέτοια αλλαγή προοπτικής. Όλα αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν με ψυχραιμία και με γνώμονα το καλό της ομάδας. Από εκεί και πέρα είτε έτσι είτε αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο η γενική συνέλευση να βγάλει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν είναι η ώρα για νέα λάθη, ότι θα γίνει σε λίγες μέρες θα πρέπει να ακουμπά στο σήμερα, αλλά να βλέπει το αύριο. Είναι η κατάλληλη στιγμή τα λόγια να πάνε σε δεύτερη μοίρα και να μπουν μπροστά οι πράξεις και τα έργα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ