14.5 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΣΥΜΨΥΧΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ

Ένα ταξίδι με αρχή, συνέχεια, χωρίς τέλος. Δύο φίλοι που από φοιτητές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την πόλη των Αγίων, ένωσαν τις αγωνίες, ανησυχίες και προσευχές τους.

- Advertisement -

Ο Γεώργιος και ο Στέφανος σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα, ανέβηκαν στο αναλόγιο, συνδέθηκαν με πνευματικές μορφές και ακολούθησαν τα βήματα του Χριστού με πνεύμα αγάπης, ταπείνωσης, θυσιαστικό. Ο Γεώργιος νυν Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών (κ.κ. Χρυσόστομος) και ο Στέφανος νυν Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (π. Ιουστίνος).

Ο π. Ιουστίνος πνευματικό παιδί του νυν Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου. Ο π. Ιουστίνος άνθρωπος που με χαμηλό βλέμμα και αγάπη έφτασε εκεί που αξιώθηκε. Ο ίδιος ήρθε και μίλησε στην πόλη μας πριν λίγους μήνες στο εσπερινό κήρυγμα στον Μητροπολιτικό μας ναό, καλεσμένος από τον φίλο του κ.κ. Χρυσόστομο. Ο τελευταίος βαδίζει πάνω στο υγιές οικοδόμημα που έχει χτίσει με κόπους και αγωνία τόσα χρόνια ο πρ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, χρωματίζοντας το με τις δικές του πινελιές. Ο κ.κ. Χρυσόστομος δίνει γέλιο, αγάπη και ανάσα στην πνευματική ζωή της Μητροπόλεως μας.

Φίλοι καρδιακοί, από φοιτητές εκεί στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης. Δύο νέοι άνθρωποι που ο Άγιος Θεός τους αξίωσε να βαδίσουν στα μονοπάτια της Αρχιεροσύνης. Σήμερα για πρώτη φορά και οι δύο συναντήθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου. Κι εκεί μαζί. Ο ένας δίπλα στον άλλον. Αγάπη και φιλία συνέχειας. Ευλογημένη αγάπη!

 

Ηρακλής Φίλιος

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ