16.9 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ταραχή και αναίδεια Λοβέρδου

«…δεν έχετε τη νομιμοποίηση να πάτε τη χώρα στα βράχια…υπάρχει δίπλα και του Γουδή…» .
Αυτά κι άλλα είπε πρόσφατα στη βουλή ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.Ο επαγγελματίας γυρολόγος πολιτικός, που έκανε μια ενδιαφέρουσα πολιτική περιήγηση μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα( ΠΑΣΟΚ, αρχηγός κόμματος «ΡΙΚΣΣΥ», ΔΗΜΑΡ, στους 58 και μέσω ΕΛΙΑΣ επανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου του οποίου απέτυχε να ηγηθεί), έχει την αναίδεια και το θράσος να εκστομίζει ανούσιες πολιτικές αερολογίες που προκαλούν. Να υπενθυμίσουμε, ότι για την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, έλαβε ως έπαθλο το Υπ. Παιδείας. Η δε εκεί προσφορά του είναι τόση, ώστε τον θυμόμαστε μόνο και μόνο, για την ΕΔΕ που διέταξε εναντίον του.. εαυτού του, διότι ξέχασε να πάει στην δοξολογία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου!!
Πολλά θα μπορούσε κανείς να του καταλογίσει σε πολιτικό επίπεδο και να τον αποστομώσει, αλλά αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης, που δυστυχώς δεν κάνει. Στο βαθμό βέβαια που με ενδιαφέρουν και με αφορούν τα λεγόμενά του, αρκούμαι στα εξής:
Πρώτον η χώρα βρίσκεται στα βράχια, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ….εθνικής σωτηρίας, που συμμετείχε και ο κ. Λοβέρδος. Και η ουσία βρίσκεται στο ότι δεν μας το λέει, ότι πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν.
Δεύτερον, πέραν του ότι μας θυμίζει την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922, τη δίκη και εκτέλεση των έξι(Γ. Χατζηανέστη, Δ. Γούναρη, Ν, Στράτο, Π. Πρωτοπαπαδάκη Γ. Μπαλτατζή και Ν. Θεοτόκη, 15-11-1922), κανένας λογικός άνθρωπος δεν βρίσκει καμιά αναλογία και αντιστοιχία στα γεγονότα εκείνα με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.
Αν ο κ. Λοβέρδος, νομίζει ότι, ως ζηλωτής του ρόλου του έκτακτου στρατοδικείου του 1922 και της επαναστατικής μανίας του (τότε) Θ. Πάγκαλου αποφορτίζεται έτσι τα αντιαριστερά του αισθήματα (ως πρώην αριστερός), και εντυπωσιάζει μ’ αυτόν τον πολιτικό λόγο, δεν αντιλαμβάνεται ότι εκτίθεται ως πολιτικός και ως καθηγητής συνταγματικού δικαίου;
Όποια συμφωνία κι αν υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ακόμα και χειρότερη από των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει θέση εδώ η ανόητη αναφορά στα τραγικά γεγονότα του 1922;
Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

- Advertisement -

Υ.Γ. Πάση θυσία λοιπόν στην Ευρώπη(ποια Ευρώπη;) και το Ευρώ, μην χάσουμε τον κ. Παυλόπουλο, από πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι θα γίνουμε, χαθήκαμε κι εμείς.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ