26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο!» ή όταν η φύση συναντά το βιβλίο ! ! !

Ένα δίωρο εργαστήριο για παιδιά από έξι (6) έως δώδεκα (12) χρονών με τίτλο «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο!» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσουν με τις αισθήσεις τους τη φύση.
Οι βιβλιοθηκονόμοι της Δ.Β. Μαρία Κολοβού και Τζένη Ρώσσιου με ενθουσιασμό, υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και ενισχυμένη την παιδαγωγική τους αντίληψη για την πολύμορφη προσέγγιση των παιδιών με τον χώρο του βιβλίου, έκαναν αρχικά ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα παιδιά τα οποία στην συνέχεια σχημάτισαν μικρές ομαδούλες για να παρουσιάσουν η κάθε μια το δικό της δίπολο αντίθετων, εμπνευσμένων από τη φύση. Ακολούθησε ένα παιχνίδι στον εξωτερικό χώρο όπου τα παιδιά έψαξαν πορείες και σταθμούς δηλ. προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε το μονοπάτι της στους άλλους μέσα από τα σκαριφήματα των διαδρομών που δημιούργησαν στον εσωτερικό χώρο της Δ.Β.

- Advertisement -

ΒΙΒ 1
Ουσιαστική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών της καλοκαιρινής εκστρατείας των οποίων το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.
Στόχοι της εκδήλωσης αυτής ήταν η γνωριμία με το αστικό πράσινο, η ευαισθητοποίηση για την προστασία του, η όξυνση των αισθήσεων, η καλλιέργεια της φαντασίας, η συνειδητοποίηση του ρόλου της βιβλιοθήκης ως μέρος του ευρύτερου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της πόλης και το έναυσμα για ανάγνωση βιβλίων και προαγωγή του λόγου.
Επίσης μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων για παιδιά προσχολικής ηλικίας δύο (2) έως τεσσάρων (4) χρονών.

ΒΙΒ 2
«Η ημέρα του καθαρού και του βρώμικου» είναι μια ακόμη ημέρα αντιθέτων στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Δ.Β. με τίτλο «Ό τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»
Η εμψυχώτρια της εκδήλωσης Κατερίνα Κοπάνου, στο προαύλιο της Βιβλιοθήκης από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί θα προτείνει στους γονείς των παιδιών διασκεδαστικούς αλλά και εκπαιδευτικούς τρόπους να απολαμβάνει το μωρό τους το καθημερινό του μπάνιο.

ΒΙΒ 3

Η Κατερίνα Κοπάνου γεννήθηκε το 1979 στα Τρίκαλα.
Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ. Ε. Ι. Αθηνών.
Εξειδικεύτηκε σε θέματα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στη Μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής Bobath.
Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της και έχει αξιόλογη εθελοντική δράση.
Ήταν υπεύθυνη του προγράμματος εργοθεραπείας στο Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. “Ήφαιστος”, στα Τρίκαλα το 2005-2006.
Σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης σε προγράμματα εργοθεραπείας στο Κέντρο Διημέρευσης “Γέφυρες ανάπτυξης”, στα Τρίκαλα για ενήλικες με νοητική υστέρηση και ιδιοκτήτρια εργοθεραπευτηρίου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας .

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ