26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, …είναι σάρκα από τη σαπισμένη σάρκα του καπιταλισμού

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, να βροντοφωνάξουν: Δεν θα περάσει ο φασισμός!, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είναι αποδεδειγμένα το μαντρόσκυλο του συστήματος, μακρύ χέρι του κεφαλαίου με στήριξη από κρατικούς μηχανισμούς.
Οι εκατοντάδες επερωτήσεις τους στη Βουλή για προνόμια υπέρ των εφοπλιστών πάνε μαζί με το δολοφονικό τους χέρι που στοχεύει μετανάστες, αγωνιστές, συνδικαλιστές που οργανώνουν τους εργαζόμενους ενάντια στην εργοδοσία όπως στο Πέραμα.
Το παράγγελμα του χρυσαυγίτη Λαγού ότι «θα καθαρίσουμε το Πέραμα», είναι εντολή των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης και σε κάθε εργασιακό κλάδο έχουν βάλει πόδι.
Σήμερα δεν μπορεί να είναι κανείς ενάντια στο φασισμό και ταυτόχρονα να υπερασπίζεται την ΕΕ που έχει ανάγει ως επίσημη πολιτική την παραχάραξη της ιστορίας, χειραγωγεί τη νεολαία, στηρίζει τους ναζί στην Ουκρανία. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει ήδη σε χώρες μέλη της να ηρωοποιούνται οι ναζί και να θεωρούνται «εθνικοί προδότες» όσοι πολέμησαν το ναζισμό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα δεν μπορεί να είναι κανείς ενάντια στο φασισμό και ταυτόχρονα να παρακάθεται μαζί με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων, με τους εφοπλιστές και να τους υπόσχεται ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
Δεν μπορεί να ψηφοθηρεί παίζοντας με τη Χρυσή Αυγή εκλογικά παιχνίδια.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον τίτλο του «αντιφασίστα» για να ξεπλένει αμαρτίες και να ψαρεύει στα θολά νερά.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει υποχρέωση να βγει στο προσκήνιο και να τσακίσει το δηλητήριο του φασισμού.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται, και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.
Μαθαίνουμε την Ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, που ταυτίζει το φασισμό με το λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.
Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλοεργοδοτικό χαρακτήρα της.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!
Έξω οι φασίστες από τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία και τις γειτονιές.
“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον!
Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον”.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ