15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το πρόβλημα της Ελληνικής Κοινωνίας δεν είναι οικονομικό αλλά είναι κυρίως ηθικό και αποτελεί για αυτή την καλύτερη αφορμή για και πνευματική ακμή

Στην χώρα μας ,τις τελευταίες μέρες ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, πανικού και αβεβαιότητας για τον μέλλον της Κοινωνίας μας, των οικογενειών μας, και ατομικά για τον καθένα.
Η σημερινή πραγματικότητα αποτελεί φαινόμενο του οποίου οι αιτίες, είναι αποτέλεσμα της ηθικής παρακμής της Κοινωνίας, και όχι αποτέλεσμα των «κακών» Κυβερνητών εγχώριων αλλά και ξένων.
Θα μιλήσω με παραδείγματα και απλά λόγια για να γίνω, κατανοητός από όλους τι θέλω να πω.
Όταν από τα παιδικά και μαθητικά χρόνια, οι γονείς για να «μην στεναχωρήσουν» το παιδί τους ζητούν ειδική και πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση ,από τους δάσκαλους του ,σε σχέση με τους άλλους συμμαθητές του, τότε γίνεται το πρώτο βήμα για την πνευματική παρακμή του .
Αυτό συνεχίζεται στα χρόνια της εφηβείας και των φοιτητικών χρόνων, όταν θεωρούν φυσιολογικές, τις ερωτικές σχέσεις του ,«ολοκληρωμένες» και όχι, οι οποίες αποτελούν αιτίες για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ,εκτρώσεις και ψυχολογικά προβλήματα.
Μετά το τέλος των σπουδών, ακολουθούν κατά προτεραιότητα για τα αγόρια η Στρατιωτική Θητεία και για τα κορίτσια η δημιουργία οικογενείας.
Δυστυχώς και πάλι οι περισσότεροι «γονείς» προσπαθούν να «βοηθήσουν» και σε αυτό το στάδιο τα παιδιά τους, αδιαφορώντας για τους γραπτούς νόμους της πολιτείας αλλά και τους άγραφους ηθικούς νόμους. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τα αγόρια τους στον Στρατό την υπηρεσία με την λιγότερη σωματική και πνευματική κούραση , και τις πιο κοντινές μεταθέσεις στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες και αδικώντας αυτούς που τις δικαιούνται. Όσον αφόρα, τα κορίτσια τους, σκοπεύουν να τα «αποκαταστήσουν» με κάθε τρόπο , με ένα «πλούσιο» και με «καλή δουλειά» γαμπρό είτε το έχουν ανάγκη είτε όχι (οικονομικά) αδιαφορώντας για την ευτυχία τους.
Τα αποτελέσματα αυτών των επίλογων ,είναι οι δυστυχισμένοι, ενήλικες ,πολίτες και οικογενειάρχες της εποχής μας ,που με την πρώτη δυσκολία στην ζωή τους , «ρίχνουν» τις εύθηνες στους άλλους ,και βρίσκουν σαν λύση την χρήση ουσιών (νόμιμων και παρανομών) ,αλλά και την παραίτηση από την ζωή, με τις αυτοκτονίες (άμεσες και έμμεσες).
Θα αναρωτηθήκατε πια είναι η λύση στο πρόβλημα. Θα σας την πω και είναι πολύ απλή, αρκεί να δείξετε καλή θέληση και καλή πίστη.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έχουν τελειώσει τουλάχιστον την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι όλο και κάποιος εμπνευσμένος Ιερέας αλλά και δάσκαλος ,θα μας μίλησε για τον Λόγο του Θεού.
Δεν μπορεί κάτι θα έμεινε στον καθένα μας, από τα λόγια τέτοιων πνευματικών ανθρώπων.
Αυτό που πρέπει να είναι να τα εφαρμόσουμε στην ζωή μας και να τα «καλλιεργήσουμε» στις ψυχές των συνάνθρωπων μας, αδιαφορώντας για τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν.
Η λύση στο πρόβλημα της κοινωνίας μας θα έρθει από εκεί, και όχι από το «οικονομικό κέρδος» μέσω των δανεικών από «φίλους» και εταίρους στην ζωή και στον επαγγελματικό τομέα.
Γεώργιος Γ. Ούτρας
Μαθηματικός ΠΕ03
Ιεροσπουδαστής ΙΣΔΕ Καρδίτσας & Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών
Email: goutras@hotmail.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ