17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι

Ο Πέτρος Συρίγος έρχεται να σε αναστατώσει και πάλι με τις γαστριμαργικές του επιλογές. Προτείνει «γεμιστά» με σπανάκι κανελόνια και σάλτσα ντομάτας.

- Advertisement -

Υλικά

500 γραμμ. κανελόνια
1 κιλό σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
300 γραμμ. ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμ. ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Για την κρέμα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
300 γραμμ. ανθότυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Για τη γέμιση: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτετε το σπανάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αφαιρείτε το καπάκι να εξατμιστεί το υγρό και στη συνέχεια προσθέτετε τον άνηθο, πιπέρι, αλάτι και το ανθότυρο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Για την κρέμα: Βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό και ανακατεύετε συγχρόνως με σύρμα χειρός. Συνεχίζετε προσθέτοντας το ανθότυρο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύετε.

Τέλος, ενσωματώνετε την κρέμα με τη γέμιση. Σε ένα πυρέξ απλώνετε τη μισή σάλτσα. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα σπανάκι-κρέμα και τα τοποθετείτε στο πυρέξ. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με το ανθότυρο και τη φρυγανιά.

Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ