18.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Η κούρσα εκατομμυρίων μέσα από διάτρητες διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει σχέση με την ενημέρωση αλλά με τη χειραγώγηση του τόπου και της Δημοκρατίας.

- Advertisement -

Μια κυβέρνηση η οποία ρεζιλεύει και εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς, έχει μετατρέψει αυτές τις μέρες το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σε κούρσα, στην οποία το νήμα κόβουν όσοι διαθέτουν πολλά και ίσως δεκάδες, εκατομμύρια.

Η κούρσα εκατομμυρίων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους επίδοξους καναλάρχες για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει καμιά σχέση με την ενημέρωση, την ποιοτική ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Προφανώς αυτοί που μπορούν να δώσουν αυτά τα χρήματα συγκαταλέγονται οι ίδιοι και όσοι, τυχόν, είναι πίσω τους στους  πολύ πλούσιους αυτής της χώρας.

Οι πλούσιοι, λοιπόν, αυτού του τόπου, από κάθε λογής δραστηριότητες, θα ενημερώνουν την μεγάλη πλειοψηφία μιας κοινωνίας που πένεται, που φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται.

Μια χούφτα πλούσιοι  θα διαμορφώνουν  πολιτικές απόψεις και ιδεολογικές στάσεις στους πολίτες και θα χειραγωγούν, επιπλέον, την δημόσια συζήτηση και την πολιτική ζωή.

Το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που δημιουργείται απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα μνημόνια και τους δανειστές.

Ο τόπος έχει ανάγκη από βαθιά και χωρίς στεγανά, ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία και ενίσχυση των δημιουργικών πολιτιστικών προσπαθειών και όχι από ένα εσαεί δημοπρατούμενο και κηδεμονευμένο μνημονιακό τηλεοπτικό τοπίο χειραγώγησης της πολιτικής και της δημοκρατίας.

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Σε μια περίοδο που η ανεργία έχει κοκαλώσει σε υψηλά επίπεδα και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους έχει εκμηδενιστεί, η ελάχιστη βοήθεια του επιδόματος ανεργίας, το κουτσουρεμένο ποσό των 360 ευρώ που λαμβάνει μόλις το 10% των ανέργων, δίνεται απλόχερα στους εργοδότες, μπαίνει στην ουσία μέσα στο τζίρο τους!

Ένα επίδομα που στηρίζεται αποκλειστικά στον κόπο και τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων, μετατρέπεται σε άμεση ενίσχυση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα.

Αποτελεί νέα μορφή ομηρίας! Μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ο εργαζόμενος γίνεται έρμαιο στην εργοδοσία, ανοίγει φάμπρικα “οικειοθελών αποχωρήσεων” που θα βαφτίζονται στη συνεχεία προσλήψεις ανέργων, ως αποτέλεσμα των ανύπαρκτων δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν δήθεν οι εργοδότες. Γι’ αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να χειροκροτήσουν πρώτες την ανακοίνωση του προγράμματος.

Παράλληλα η μετατροπή του επιδόματος σε επιταγή εργασίας δημιουργεί νέο χτύπημα στους κλαδικούς μισθούς, νέο μηχανισμό μειώσεων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα της “δίκαιης ανάπτυξης” που έχει κάνει σύνθημα τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, προσπαθώντας να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερες αυταπάτες.

Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επιταγή εργασίας αποτελεί μεγίστη πρόκληση και πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά και διεκδικητικά από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση!

Να δυναμώσει η πάλη για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Να διεκδικήσουμε:

  • Άμεση κάλυψη ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και την οικογένειά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο.
  • Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το Ποτάμι πέτυχε σε κομβικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την ελληνική πολιτική σκηνή, κατάφερε να αφυπνίσει πολιτικά τη νέα μεσαία τάξη που δημιουργήθηκε από το 2009 και ύστερα, αυτής που πιστεύει στη μετριοπάθεια των λύσεων και αφορίζει τις ακρότητες.

Φανταστείτε αν ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι πρώτοι που ακολούθησαν το τολμηρό εγχείρημα να μην το έκαναν, ας αναρωτηθούμε όλοι μας που θα διοχετεύονταν μεγάλο μέρος του δικαιολογημένου θυμού της Ελληνικής Κοινωνίας από την ανικανότητα διαχείρισης μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης από το τότε φοβισμένο πολιτικό σύστημα, θα γιγάντωνε σκοτεινές δυνάμεις που δημαγωγούν και τρομοκρατούν όπως είναι αυτής της Χρυσής Αυγής.

Κάποιοι μιλούν ότι οι αξίες και οι στόχοι του Ποταμιού όσο προχωράμε αλλάζουν, τολμώ να πω πως και εγώ ο ίδιος το σκέφτηκα, αυτό βέβαια συμβαίνει αν βλέπεις το δέντρο και όχι τη γενική εικόνα του πολιτικού μας καμβά από την είσοδο του Κινήματος στη βουλή μέχρι και σήμερα. Η μόνη αλήθεια είναι ότι Το Ποτάμι δεν έκανε βήμα πίσω στις αρχές και στις αξίες του και αυτό μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος η μη παρακολουθώντας τη κοινοβουλευτική μας παρουσία, ποιους στηρίξαμε, τι είδους θέματα αναδείξαμε και τι συνεχίζουμε να στηρίζουμε, αποφάσεις δύσκολες χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό μας κόστος.

Στο σήμερα αν δούμε τις δημοσκοπήσεις δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε, αλλά ας μη βιαζόμαστε με τα νούμερα καθώς αποτυγχάνουν τις προβλέψεις τους και ποτέ του Το Ποτάμι δεν έκανε πολιτική σύμφωνα με αυτές.

Και ερχόμαστε στο θέμα των ημερών ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, η κεντροαριστερά, νέος φορέας, θέματα που “ταλανίζουν” τα εσωτερικά των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αντιρρήσεις, αντεγκλήσεις, συνθέσεις όλα στη πολιτική σκακιέρα του διαλόγου είναι ανοιχτά.

Υπάρχουν αυτοί που λένε γιατί συνομιλούμε με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, αυτοί που φοβούνται το μηχανισμό του, αυτοί που επιθυμούν αυτόνομες πορείες και φυσικά αυτοί που ψάχνουν τεχνηέντως χρήσιμους ηλίθιους σε όλες τις πλευρές για τους δικούς τους σκοπούς. Κάνοντας όμως ξανά μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν τι από όλα όσα πέτυχε Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν εφικτά; χωρίς χρήματα, προστάτες, με τη πολιτική μας απειρία στο ζενίθ της τότε, η απάντηση ήταν ότι τίποτα από όσα έγιναν δεν ήταν εφικτά και όμως έγιναν, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε.

Αν κάποιοι εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχίζουν να έχουν συμπεριφορές των περασμένων μεγαλείων τους, τότε καλή τους τύχη δε θα τους κουνήσει κανένας μας το πολιτικό μαντήλι, θα είναι ξεκάθαρη επιλογή τους.

Aυτό που δεν θα πρέπει να αμελούμε όμως είναι ότι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία & τον Σοσιαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ (sic) υπάρχει το πολιτικό κενό του προοδευτικού χώρου, και οι δυνατότητες διαφορετικών επιλογών εξόδου της χώρας από το τούνελ της παρακμής. Για το λόγο αυτό δεν μπορώ να παραβλέψω ότι υπάρχουν οι άνθρωποι και ειλικρινείς δυνάμεις που πραγματικά θέλουν να πετύχει ο διάλογος του μεσαίου χώρου,γιατί πιστεύουν στη πρόοδο αυτού του τόπου.

Από τη μεριά του Ποταμιού και οι πρωτοβουλίες πάρθηκαν και οι τολμηρές προτάσεις έγιναν, και είμαι βέβαιος ότι και ο Επικεφαλής μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με αρκετούς εντός του Κινήματος, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πρωτοστατήσει σε έναν διάλογο που πολλοί τον ήθελαν παλιότερα αλλά κανείς δεν τον τολμούσε, επιπλέον δεν θα υπήρχε διάλογος χωρίς τη παρουσία του Ποταμιού και αυτό μας χρεώνεται θετικά

Στο Ποτάμι συνεχίζουμε να είμαστε ο κύριος εκφραστής της λεγόμενης Προοδευτικής Πλατφόρμας, διότι πιστεύουμε στη πολιτική βελτίωση της χώρας, των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών επιλογών, δηλώνουμε παρών όχι γιατί απλώς εκπροσωπούμε την Ελληνική Κοινωνία, αλλά γιατί είμαστε η ίδια η Κοινωνία, από αυτήν ξεκινάμε και σε αυτήν καταλήγουμε.

Ο Συντηρητισμός οδηγεί τους πολίτες εκεί που θέλουν να πάνε. Η Πρόοδος από την άλλη οδηγεί τους πολίτες εκεί που δεν είχαν φανταστεί ότι θα ήθελαν να πάνε…

* Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε ;

* Ο Πάναγιώτης Πιλάτος είναι μέλος της Επιτροπής Νέων του Ποταμιού

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το «νερό στο αυλάκι» για την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων βάζει η κυβέρνηση, πριν από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που ετοιμάζει για το φθινόπωρο. Αυτή τη φορά, το «δωράκι» της προς το κεφάλαιο και την εργοδοσία είναι το επίδομα ανεργίας, το οποίο μεταλλάσσει σε… επίδομα απασχόλησης και «δωροεπιταγή», με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών, τα 360 ευρώ του επιδόματος της ανεργίας θα δίνονται στον εργοδότη, ο οποίος θα συμπληρώνει το υπόλοιπο ποσό για να πάρει ο υποψήφιος εργαζόμενος – άνεργος «ολόκληρο» το μισθό που δικαιούται… τον όποιο μισθό, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα του δοθεί ο κατώτερος. Εμμέσως, ο άνεργος επιδοτεί με το επίδομά του τη θέση απασχόλησης, την οποία θα χάσει έπειτα από 15 μήνες, αφού ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει 12 μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα συν 3 μήνες.

H ΛΑ.Ε  καταγγέλλει την επαναφορά, απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αντεργατικών ιδεών του παρελθόντος για το επίδομα ανεργίας, που αποτελεί το  πρώτο βήμα της οριστικής του περικοπής, από τη μια, και της προσφοράς «φθηνού» εργατικού δυναμικού, απ’ την άλλη, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις ελαστικές και επισφαλείς θέσεις εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Διεκδικεί  την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του 80% του κατώτατου μισθού, την επέκταση του σ’ όλους τους ανέργους για όσο χρόνο είναι άνεργοι, την επαναλειτουργία από τους ίδιους τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν, τη μείωση των ωρών εργασίας χωρίς τη μείωση των αποδοχών και των δικαιωμάτων και την εφαρμογή ενός προγράμματος για τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας, με στόχο την δραστική μείωση της ανεργίας και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η ΛΑ.Ε καλεί  όλους τους άνεργους να συντονίσουν τη δράσης τους με τους εργαζομένους και τα άλλα – πληττόμενα από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές- κοινωνικά στρώματα, για την ανατροπή της λιτότητας.

Η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει την αρχή του πολιτικού τέλους τόσο για τους νέους, όσο και τους παλαιούς υποστηρικτές των δανειστών. Έξω από τη ΔΕΘ ο λαός θα στείλει ισχυρό μήνυμα για την ανατροπή της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των κομμάτων τα οποία ασπάζονται τις πολιτικές ακραίας λιτότητας για χάρη των ξένων συμφερόντων και των Ελλήνων ολιγαρχών.

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ