14.4 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ HDP ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

- Advertisement -

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενω φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.

Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

Λαϊκή Ενότητα Tρικάλων

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η ΣΕΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που δώσανε για μια ακόμη φορά το μαχητικό τους παρών στη σημερινή συγκέντρωση.

Με τεράστια μαζικότητα – μαχητικότητα και πείσμα πραγματοποιήθηκε η Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας όπου οι συγκεντρωμένοι  εκφράσανε την έντονη διαμαρτυρία τους για το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, έκαψαν συμβολικά τις επιστολές του Υπουργού και δηλώσανε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής – αντιλαϊκής πολιτικής, για επαναφορά των συντάξεων μέχρι τα πριν την κρίση επίπεδα.

Στην συνέχεια η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα.

Η ΣΕΑ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας και της Εργατικής Τάξης.

 

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ χαιρετίζει τους ανέργους, τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, από όλους του Θεσσαλικούς νομούς, που συμμετείχαν στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, αξιώνοντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας, μέτρα προστασίας του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος.

  • Χαιρετίζει τις 56 εργατικές και συνταξιουχικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, τα σωματεία ΕΒΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, που πήραν απόφαση συμμετοχής και συνέβαλαν με τη δράση τους στην επιτυχία του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου.
  • Χαιρετίζει τους ανέργους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, δείχνοντας ότι σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, αρνούνται να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
  • Χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο πανθεσσαλικό σημερινό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα αυτούς που ταξίδεψαν από τους άλλους νομούς.

Το μεγάλο και μαχητικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο είναι εργατικό-λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης και διεκδίκησης. Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, για να υψώσει σοβαρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε! Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα με μεγαλύτερο πείσμα, ανυπότακτα να ορθώσουν τείχος αντίστασης στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστική ανάταση και ενθουσιασμό, καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη, καταγγέλλοντας παράλληλα την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, ΕΜΕΙΣ), η οποία προχώρησε σε μια υπονομευτική κίνηση για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αποφασίζοντας απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αντι στις 24 Νοέμβρη που είχαν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Αυτές οι δυνάμεις δεν θέλουν πραγματικό αγώνα, αλλά διασπούν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και ανάπτυξης ταξικών αγώνων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να μην δείξουμε καμία εμπιστοσύνη στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες που ελέγχουν τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα και να κάνουν οι ίδιοι, δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, βελτιώνοντας την οργάνωση της εργατικής τάξης, την λειτουργία και δράση των σωματείων.

Καλούμε μαζί μας στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων τους μικρούς αγρότες, ΕΒΕ, τους σπουδαστές και μαθητές, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες.   

Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Να διεκδικήσουμε παντού κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, επιστροφή όλων των κλεμμένων από μισθούς και συντάξεις της τελευταίας 6ετίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ουσιαστική προστασία των ανέργων με καταβολή επιδόματος 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους, σταμάτημα της φοροληστείας, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.

Να δυναμώσει η εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, κεφαλαίου και όσους την στηρίζουν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Να απελευθερωθούν άμεσα οι βουλευτές του HDP
Η λαϊκή διεθνής αλληλεγγύη θα μπει φραγμός στο αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν
Η σύλληψη των ηγετών και 12 βουλευτών του κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί βάναυση επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και ουσιαστικά είναι πραξικόπημα.
Το καθεστώς με πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού έχει καταργήσει οποιαδήποτε δημοκρατικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει απολυθεί απ’ τη δουλειά του, εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές, κοντά στα 80 κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά έχουν απαγορευτεί και σε πάρα πολλούς δήμους έχουν διοριστεί επίτροποι. Όλη η Τουρκία βρίσκεται σε γύψινο κλοιό αστυνομοκρατίας, ενώ στο Κουρδιστάν συνεχίζονται μεγάλες κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αμάχων και του κουρδικού λαού. Η τουρκική Βουλή παίρνει αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα έχοντας ως αφορμή το νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους και πολιτική.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει θερμό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στις μαχόμενες δυνάμεις του τουρκικού και κουρδικού λαού.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαϊκό και εργατικό κίνημα, τη νεολαία και τις οργανώσεις της Aριστεράς, τους δημοκρατικούς φορείς να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του λαϊκού κινήματος στην Τουρκία για διεθνή αλληλεγγύη και να δείξουν τη συμπαράστασή τους εδώ και τώρα με τους λαούς της Τουρκίας με άμεσες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Συνάδελφοι,
Καθημερινά βιώνουμε τις συνέπειες του συστήματος και οφείλουμε να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα. Μειώσεις μισθών, ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανατροπές ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων κ.α.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καλεί σε συνέλευση την Κυριακή 6/11, 6.00μ.μ, στο εργατικό κέντρο.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ