18 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Η νεροποντή δείχνει… έλλειψη έργων υποδομής στο Μουζάκι» (ΦΩΤΟ)

Αγαπητοί Πολίτες

- Advertisement -

Ακραία και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα χθες και σήμερα 5/9/2023 βούλιαξαν (!) την κωμόπολη του Μουζακίου.

Ποτάμια οι δρόμοι με τη Σόλωνος και πάλι πρωταθλήτρια χωρίς δίκτυο αποχέτευσης όμβριων! και Λίμνες οι πλατείες με πρώτη την Γ. Πασσιαλή της οποίας τα φρεάτια απορροής είναι και παραμένουν βουλωμένα από τετραετίας!

Πολύ νερό! σε λίγο χρόνο! με αστραπές και βροντές! μας υπενθυμίζει ότι, κάθε φορά που βρέχει στον τόπο μας, η κακοκαιρία μετατρέπεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! επιβεβαιώνοντας το φόβο των Μουζακιωτών για το μέλλον τους.

Αυτή η προκλητικά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα από τους αρμόδιους του Δήμου Μουζακίου, παρά τις κατ επανάληψη δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με εφαρμογή και υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης, Καθαρού Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου, καθώς επίσης και Επέκταση, Συντήρηση, Καθαρισμό και Ανακατασκευή του υπάρχοντος.

Είναι απαράδεκτο στο Μουζάκι του σήμερα και μάλιστα μετά από τέσσερα (4) ολόκληρα Χρόνια, πολλοί δρόμοι και πλατείες (Ερμού-Αχιλλέως κ.ά.) να μην έχουν δίκτυο αποχέτευσης όμβριων ή τα  φρεάτια να είναι ακαθάριστα ή σκεπασμένα με ταπέτα! ή βουλωμένα, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Μουζακίου με τα χρήματα (Σ.Α.Τ.Α) των Πολιτών κατασκευάζει πεζοδρόμια πολυτελείας!

Αυτά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα για τα έργα! της δήθεν αντιπλημμυρικής προστασίας του Μουζακίου, με βλαβερές επιπτώσεις, συνέπειες και παρενέργειες στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής, στην υγεία, στη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και στις αισθητικές αξίες.

Επιτέλους οι διοικούντες το Δήμο Μουζακίου πρέπει να αντιληφθούν ότι, οι καιροί άλλαξαν, η κλιματική αλλαγή απαιτεί προσαρμογή, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και συνετή διαχείριση δημοσίου χρήματος, με αντιπλημμυρική θωράκιση και επαγρύπνηση. Για να μην πνιγόμαστε δε και να μην τρέχουμε κάθε φορά με το άγχος! «Απαιτούνται Έργα Υποδομής και Όχι Βιτρίνας….».-

Μουζάκι 05/9/2023

Αστέριος Γ. Βασιλάκος

Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ