22.4 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ(;!) – Του Κων/νου Β. Παυλάκου

Τους μεγάλους τους θανάτους εγώ,
ξέρω πως τους δίνουν οι μικρές μαχαιριές
(Κ. Παλαμάς)

- Advertisement -

 

Του Κων/νου Β. Παυλάκου,
π. Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων

 

Στον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» (02/12/23) διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ξηρού «Μια ευκαιρία στην Ειρήνη», στο οποίο έθιξε πολλά ζητήματα και «κατακεραύνωσε» πολλούς.

Χρησιμοποίησε 3 φορές τη λέξη «εθναμύντορες» με απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο, λες και αυτοί είναι το πρόβλημα. Αλήθεια, ο κ. Ξηρός τίνος πράγματος είναι αμύντωρ; Δεν είναι του έθνους; Στο όνομα τίνος ορκίστηκε, αμείφθηκε και συνταξιοδοτείται; Ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για το Έθνος;

Δίδει μάλιστα και «φωτεινά» παραδείγματα ορθής λύσεως προβλημάτων, όπως το «Μακεδονικό» και η πώληση του ΟΤΕ.

Γράφει «Το Μακεδονικό λύθηκε (ευτυχώς)».[!!!]. Γιατί «ευτυχώς»; Είχαμε κανέναν πόλεμο με τους Σκοπιανούς; Ήταν «ηλίθιος» (το επίθετο αυτό χρησιμοποιεί ο κ. ξηρός) ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ, που θυσιάστηκε για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως και τόσοι άλλοι Μακεδονομάχοι, Τέλλος Άγρας και λοιποί;

Ήταν τόσο «ηλίθιος» ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου που είχε επιβάλλει ακόμη και εμπάργκο στα Σκόπια;

Ήταν τόσο «ηλίθιος» ο ηγέτης των Σκοπιανών Γκλιγκόροφ όταν έλεγε ότι «εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχομε ιστορική σχέση με τη Μακεδονία»;

Όλοι, λοιπόν, αυτοί ήταν «ηλίθιοι» κατά τον κ. Ξηρό, κι «ευτυχώς»(!!!) βρέθηκε Έλληνας πολιτικός το 2018 να προσφέρει στο πιάτο όνομα και η Ιστορία της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς! Αυτή είναι παραδειγματική ευτυχής (!) λύση.

Όσον αφορά τα «αγαθά» αποτελέσματα από την πώληση του ΟΤΕ και κάθε άλλου Δημόσιου Οργανισμού τα είδαμε και με την πώληση των Σιδηροδρόμων, με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη.

Γράφει ο κ. Ξηρός «οι πόλεμοι δεν λύνουν προβλήματα»

Απάντηση: Αυτό είναι μια ιδεοληψία παντελώς ανιστόρητη. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρύσανθος είπε και έγραψε εκείνη την ιστορική φράση την 28η Οκτωβρίου 1940 «Η Εκκλησία ευλογεί όπλα τα ιερά», συμμετέχοντας και η ίδια στον μεγάλο σκοπό, όπως τον προέβαλε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, συμφώνησε και ο βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και υλοποίησε ο Ελληνικός Λαός με τη γενική επιστράτευση: «Το ΟΧΙ αυτό οι φαντάροι μας εφόρεσαν για χλαίνη και στο Ιβάν τ’ ανέβασαν κι απέ (=απ’εκεί) στο Τεπελένι».

Όλοι, λοιπόν, αυτοί (πολιτική, πολιτειακή, στρατιωτική και η εκκλησιαστική ηγεσία και Λαός), οι «εθναμύντορες» κ. Ξηρέ, ΔΕΝ είπαν «’Ελα Μουσολίνι, να τα βρούμε» για να μην ματώσουμε μεταξύ μας.

Και κάτι ακόμη πολύ πιο σπουδαίο: Η μισή σχεδόν Ελλάδα με ΠΟΛΕΜΟ απελευθερώθηκε το 1912-1913, με τον Α΄Βαλκανικό εναντίον της Τουρκίας και με τον Β΄Βαλκανικό εναντίον της Βουλγαρίας. Με πόλεμο, λοιπόν, είδαν Λευτεριά η Ήπειρος, η Μακεδονία, (μαζί και η περιοχή Ελασσόνας) τα νησιά του Βορείου (Θάσος,  Σαμοθράκη) και Ανατολικού, (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) Αιγαίου και η Κρήτη. Και η Δυτ. Θράκη τότε απελευθερώθηκε αλλά παρέμεινε υπό την κυριαρχία των Βουλγάρων για 6 χρόνια, οπότε απελευθερώθηκε απ’ αυτούς και ενσωματώθηκε στον Εθνικό κορμό με τη Συνθήκη του Νευγύ το 1919. Εάν δεν πραγματοποιούνταν οι Βαλκ. Πόλεμοι τα σύνορα της χώρας μας θα βρίσκονταν ακόμη ένα μόλις χιλιόμετρο έξω από το Ζάρκο (σώζονται ακόμη εκεί τουρκικά φυλάκια).

Αλλά και η απελευθέρωση των ιταλοκρατούμενων Δωδεκανήσων, με πρωτεύουσα τη Ρόδο, είναι αποτέλεσμα πολέμου, του Β΄ Παγκ. Πολέμου, στον οποίον συμμετείχε η Ελλάς στο πλευρό των συμμάχων και της απεδόθησαν με τη Συνθήκη των Παρισίων το 1947 και η Ελληνική Διοίκηση ανέλαβε επίσημα την 7η Μαρτίου 1948.

Αυτά, για να μην εκτοξεύονται παιδαριώδεις πομφόλυγες ότι «οι πόλεμοι δεν λύνουν προβλήματα».

Και ένα ακόμη τελευταίο: Εάν το 1453 ο τραγικός αυτοκράτωρ Κων/νος Παλαιολόγος,, για τον οποίο ο Νομπελίστας μας Ελύτης έγραψε το ποίημα «Θάνατος και Ανάστασις του Κων/νου Παλαιολόγου» τα «εύρισκε» με τον Μωάμεθ, όπως και του προτάθηκε, και δεν έπεφτε ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ («πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν») θα είχε το ηθικό σθένος ο κ. Ξηρός (όπως και ο γράφων το παρόν άρθρο πολλάκις υπερθεμάτισε), να προτείνει κατά καιρούς την ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ του μαρτυρικού αυτοκράτορος; Ή θα τον κατηγορούσε κι αυτόν ως «εθναμύντορα;»!

Αυτά, προς το παρόν, γιατί υπάρχουν κι άλλα που είναι να γραφούν.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ