20.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Αφράτα ρολάκια με βελούδινη κρέμα

Υλικά Ζύμης:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
50 γρ. ζάχαρη
180 ml γάλα φρέσκο
1 ασπράδι αυγού
20 γ. βούτυρο μαλακό
20 ml ελαφρύ λάδι
μισό κοφτό κ.γ. αλάτι
350 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
1 βανίλια

- Advertisement -

Υλικά Κρέμας:
230 ml γάλα φρέσκο
1 κρόκο αυγού
40 γρ. ζάχαρη
20 γρ. Κάστερ πάουντερ η κορν φλάουρ
1 βανίλια

Εκτέλεση Ζύμης:
Βάζουμε στο μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και το γάλα χλιαρό – ζεστό, να αντέχει το χέρι, και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Κάνουμε την Κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρολίτσα τη ζάχαρη με το Κάστερ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τον κρόκο, τη βανίλια και το γάλα και τα ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρολίτσα στην εστία στο χαμηλό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζουμε, τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκ..
Το κόβουμε σε 10 ίσες λωρίδες πάχους το καθένα δύο δάχτυλα.
Στην συνέχεια κάθε λωρίδα τη φτιάχνουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα φρέσκο και με ένα πινέλο τα αλείφουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και όπως είναι το σχέδιο πάνω τους βάζουμε κρέμα γύρω – γύρω.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.
Να ξέρετε η ζύμη όταν την ζυμώνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή!
Την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφού είναι έτοιμη όλα τα άλλα είναι εύκολα!

.oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ