14.9 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άγριο σύκο γλυκό του κουταλιού

Υλικά

  • 30 – 35 κομμάτια σύκα
  • ασβεστόνερο
  • ένα κομματάκι γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβίθι
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 κ.σ. γλυκόζη
  • 1,5 λεμόνι ή ξινό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κοτσανάκια των σύκων και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβουμε λίγο το σύκο ή αλλιώς το τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι.
  2. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με ασβεστόνερο και τα αφήνουμε εκεί για 2 ώρες ανακατεύοντας που και που.
  3. Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα βράζουμε 3 φορές, για 8 λεπτά την κάθε φορά, αλλάζοντας συνέχεια το νερό.
  4. Λιώνουμε τη γαλαζόπετρα σε νερό, βάζουμε μέσα τα σύκα ΚΡΥΑ και αφήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σφίγγουμε να φύγει το νερό τους.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε τη γλυκόζη.
  7. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τα σύκα και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να ξαναβράσει .
  9. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό να δέσει το σιρόπι, προσθέτοντας προς το τέλος χυμό λεμονιού ή ξινό.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ