21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
  • 1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι, σε μερίδες
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1-2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα

- Advertisement -
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ