Συστατικά
- 1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- 1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι, σε μερίδες
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γρ. νερό
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1-2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
Για το σερβίρισμα
- Advertisement -
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.