14 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αρωματικό αφράτο κέικ με πορτοκάλι, γιαούρτι και λικέρ

ΥΛΙΚΑ:
225 γρ. ηλιέλαιο
370 γρ. ζάχαρη
120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 πολτοποιημένο πορτοκάλι
20 γρ. Λικέρ COINTREAU (Κουαντρό)
1 βανίλια
1 μπεϊκιν πάουντερ και 1 κγ. ακόμα
360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χούφτα σταγόνες κουβερτούρας

- Advertisement -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.

Χτυπάμε με το μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους.

Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι,τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού,,το γιαούρτι, το λικέρ και αφήνουμε το μίξερ.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με το αλεύρι και το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει.

Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα μας και βάζουμε το μισό μίγμα, βάζουμε περιμετρικά μισή χούφτα σταγόνες κουβερτούρας, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα και ξανά μισή χούφτα σταγόνες κουβερτούρας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.

Όταν κρυώσει εντελώς το στολίζουμε με κουβερτούρα.

Για το στόλισμα:
70 γρ. κουβερτούρα, 70 γρ. κρέμα γάλακτος και ένα μικρό κύβο βούτυρο.

Κόβουμε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα σε δοχείο και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα.

Την αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.

Όταν κρυώσει αρκετά στολίζουμε το κέϊκ.

Για τη λευκή κουβερτούρα κόβουμε 6 μικρά κομμάτια και τα λιώνουμε σε μπεν-μαρί με 1 κγ. ηλιέλαιο, τα ανακάτευουμε να ενωθούν και στόλιζουμε πάνω από την σκούρα κουβερτούρα!!!

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ