14.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αυγοσαλάτα με βραστά λαχανικά

Αυγό. Ένα τρόφιμο με υψηλή διατροφική αξία, πασπαρτού για κάθε κουζίνα. «Όταν έχω αυγό, έχω φαγητό» συνηθίζει να λέει μια φίλη. Και πράγματι κάπως έτσι είναι.

Το αυγό το έχουμε δοκιμάσει σε κρύα σαλάτα, δείτε εδώ αλλά μπορείτε εύκολα να το καταναλώσετε και με βραστή σαλάτα.

- Advertisement -

Σίγουρα μερικοί δεν θα ενθουσιαστούν με την ιδέα όμως μια τελευταία πινελιά μπορεί αν σώσει την παράσταση.

Υλικά

  • 2-3 αυγά Αυγά
  • 1/3 μπρόκολο
  • 1/3 κουνουπίδι
  • μία μικρή πατάτα
  • 1-2 μικρά κρεμμύδια
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • μία κουταλιά γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 2-3 κουταλιές γλυκού λάδι

(πρακτικά μπορείτε να βάλετε όποιο λαχανικό θέλετε)

Παρασκευή

Βράζουμε τα αυγά

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά και τα βράζουμε όλα μαζί. Μπορείτε (και είναι καλύτερο) να τα βράσετε στον ατμό.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το λάδι πολύ καλά

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

thehealthlab.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ