16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Bοδινό στην κατσαρόλα με πατάτα και καρότο

Συστατικά

  • 800 γρ. ψαχνό βοδινό κομμένο σε κύβους,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και ύστερα σε φετάκια,
  • ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες,
  • 2 κλωνάρια σελινόριζα κομμένη σε λεπτά φετάκια,
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια,
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού,
  • 2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουερ,
  • 1/3 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο (και επιπλέον    για το γαρνίρισμα),
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Στη συνέχεια, προσθέτετε το βοδινό και όταν σοταριστεί το σβήνετε με το κρασί.

  •  Βήμα 3

    Ακολούθως, βάζετε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες, τον κύβο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μπόλικο ζεστό νερό, να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό.

  •  Βήμα 4

    Βράζετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά.

  •  Βήμα 5

    Λίγο πριν κατεβάσετε το βοδινό από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο και το αλεύρι, το οποίο διαλύετε σε λίγο από το ζωμό του φαγητού.

  •  Βήμα 6

    Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας με λίγο φρέσκο άνηθο.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ