Συστατικά
- 800 γρ. ψαχνό βοδινό κομμένο σε κύβους,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και ύστερα σε φετάκια,
- ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες,
- 2 κλωνάρια σελινόριζα κομμένη σε λεπτά φετάκια,
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια,
- 1 κύβο ζωμό βοδινού,
- 2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουερ,
- 1/3 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο (και επιπλέον για το γαρνίρισμα),
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Advertisement - - Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέτετε το βοδινό και όταν σοταριστεί το σβήνετε με το κρασί.
- Βήμα 3
Ακολούθως, βάζετε τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες, τον κύβο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μπόλικο ζεστό νερό, να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό.
- Βήμα 4
Βράζετε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά.
- Βήμα 5
Λίγο πριν κατεβάσετε το βοδινό από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο και το αλεύρι, το οποίο διαλύετε σε λίγο από το ζωμό του φαγητού.
- Βήμα 6
Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας με λίγο φρέσκο άνηθο.