13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μπριάμ Του Χειμώνα

Συστατικά:

- Advertisement -

3-4 πατάτες (500 γρ περίπου)
1 σελινόριζα (800 γρ περίπου)
2 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
1 μαραθόριζα (φινόκιο)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4 κ.σ. κρέμα λεμονιού ΠΑΝ
2 κουταλιές ηλιόσπορο καθαρισμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τη σελινόριζα και τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες περίπου 3 χιλ. Ο καλύτερος τρόπος να τα κόψουμε είναι με μαντολίνο. Ακόμα κι αυτό το μηχανάκι που πιστεύω έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι μας που κόβουμε το λάχανο κάνει. Φυσικά αν έχουμε πολυκόφτη ακόμα καλύτερα.

Διαφήμιση

Καθαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε φετάκια. Κόβουμε τα πλευρώτους σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε το φινόκιο σε φετάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν χωρίς να καούν. Σβήνουμε με 2 κουταλιές από την κρέμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το φινόκιο και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για 5 λεπτά ακόμη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα ωμά λαχανικά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις άλλες δυο κουταλιές κρέμα λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο από πάνω. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 β για μια ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει.
Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πρέπει να είναι λεπτοκομμένα τα λαχανικά για ψηθεί όμορφα το φαγητό. Αν δεν μπορείτε να τα ψιλοκόψετε, καλύτερα να βράσετε για 5 λεπτά τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα.

Αν δε θέλουμε τον ηλιόσπορο μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό μας με τριμμένο τυρί.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ