17.7 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και πορτοκάλι

Υλικά
1 κούπα λάδι (μισή λιωμένο βούτυρο και μισή σπορέλαιο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη,
1 κούπα μαύρες σταφίδες και cramberi
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
1/2 κούπα καρύδια
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό,
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκαλιού και 1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.σ. κανέλα,
100 γρ. σοκολάτα μαύρη,
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει.
Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το βούτυρο και το λάδι 4 – 5 λεπτά,
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα cramberi και τους ξηρούς καρπούς.

Ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Σε μία φόρμα του κέικ ρίχνουμε τον χαλβά, τον αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, φίλε αμύγδαλα και κανέλα.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ