16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Cheesecake λεμόνι

Υλικά:

Για την κρούστα

- Advertisement -

2 1/4 κούπες θρυμματισμένο μπισκότο
1/4 της κούπας ζάχαρη
6 κουτ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

650 γρ. cream cheese τύπου Philadelphia
3 αυγά
1 1/3 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη

1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη

Για το γλάσο

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
1/2 φλιτζάνι νερό (ή αν θέλετε Limoncello)
2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Πιέστε τα στον πάτο του ταψιού. Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει.

Για το Cheesecake

Χτυπήστε στο μίξερ το cream cheese σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα. Προσθέστε σταδιακά 1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη φλούδα λεμονιού. Χύστε το μίγμα στην κρύα κρούστα και ψήστε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.

Ανακατέψτε τα υλικά για την επικάλυψη. Αφαιρέστε το μίγμα από το φούρνο και απλώστε την στο κέικ. Ψήστε για ακόμη 12 λεπτά. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για μισή ώρα και έπειτα τοποθετήστε το στο ψυγείο. Φτιάξτε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το νερό και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το μίγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Μόλις το μίγμα κρυώσει απλώστε το στο γλυκό.

Συνταγή: creative-culinary.com

πηγη:http://www.mama365.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ