12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα με μέλι και πιπεριές

Υλικά

600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα ( 2 τεμ.)
300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
3 σκελίδες σκόρδο,
20 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
10 γρ. κάππαρη
10 γρ. αγγούρι τουρσί
60 γρ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
θυμάρι
βούτυρο
ελαιόλαδο
βασιλικός
αλάτι

- Advertisement -

Απο τον Chef Γιάννη Λουκάκο

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου.
  • Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα δύο είδη του κρεμμυδιού και το σκόρδο.
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί.
  • Στη συνέχεια βάζουμε και τις μπριζόλες με το ζουμί τους από πάνω, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με τις πιπεριές.

papadim.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ