Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό από σπάλα με κόκκαλο
- 5 με 6 σκελίδες Σκόρδο
- 1 ποτήρι Κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 Φύλλα Δάφνης
- 1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένω, στραγγίζω και αλατοπιπερώνω το κρέας.
- Τρυπάω σε μερικά σημεία και βάζω σκόρδο.
- Βάζω τη κατσαρόλα η οποία μπαίνει και στο φούρνο με λάδι να κάψει και θωρακίζω το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο 1/2 ποτήρι νερό, κλείνω με το καπάκι και το βάζω στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.
- Αφού γίνει το κρέας το βγάζω, σουρώνω τη σάλτσα και τη δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.
- Advertisement -