20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χοιρινό ψητό στη γάστρα

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό από σπάλα με κόκκαλο
  • 5 με 6 σκελίδες Σκόρδο
  • 1 ποτήρι Κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 Φύλλα Δάφνης
  • 1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένω, στραγγίζω και αλατοπιπερώνω το κρέας.
  2. Τρυπάω σε μερικά σημεία και βάζω σκόρδο.
  3. Βάζω τη κατσαρόλα η οποία μπαίνει και στο φούρνο με λάδι να κάψει και θωρακίζω το κρέας από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνω το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο 1/2 ποτήρι νερό, κλείνω με το καπάκι και το βάζω στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.
  6. Αφού γίνει το κρέας το βγάζω, σουρώνω τη σάλτσα και τη δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.

Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.

- Advertisement -

.oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ