Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι,
- ελαιόλαδο,
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
- 2 καρότα, κομμένα ροδέλες,
- 1 σκελίδα σκόρδο,
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο,
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας,
- ξύσμα από λεμόνι.
Βήματα
- Βήμα 1
Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Advertisement - - Βήμα 2
Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα και τις ντομάτες.
- Βήμα 4
Τα αφήνετε να ψηθούν για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χταπόδι και τελειώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 1 ώρα.
- Βήμα 5
Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.