13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Χταπόδι «καθιστό» στο φούρνο

Συστατικά

  • 1 κιλό χταπόδι,
  • ελαιόλαδο,
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
  • 2 καρότα, κομμένα ροδέλες,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο,
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας,
  • ξύσμα από λεμόνι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, να βράσει για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  •  Βήμα 3

    Στη συνέχεια προσθέτετε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα και τις ντομάτες.

  •  Βήμα 4

    Τα αφήνετε να ψηθούν για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χταπόδι και τελειώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 1 ώρα.

  •  Βήμα 5

    Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ