25.6 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χυλοπίτες με χταπόδι: Μια πεντανόστιμη συνταγή με μπούκοβο και φρέσκα μυρωδικά

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χυλοπίτες με χταπόδι, πιπεριές, ντομάτα, μπούκοβο και φρέσκα μυρωδικά!

- Advertisement -

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ούζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 50 ml ξίδι βαλσάμικο
  • 100-150 γρ. νερό
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το χταπόδι σε ένα σουρωτήρι με μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα να το αποψύξουμε.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα και ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κεφάλι και το στόμα του χταποδιού. Κρατάμε την κουκούλα και το κόβουμε όλο σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χταπόδι μέσα στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το ούζο στο τηγάνι με το χταπόδι. Με το που εξατμιστεί αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και στη συνέχεια τα λαχανικά. Προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη, φρέσκο θυμάρι, τη δάφνη, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο αν το χρειαστούν.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ακανόνιστα κομμάτια, 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό και 100 -150 γρ. νερό.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, καπακώνουμε, και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

olagiatingunaika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ