16.2 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ένα γλυκό που τρώγεται όλο τον χρόνο – μοναδικά ροξάκια

Υλικά για τη ζύμη:
230 γρ. ηλιέλαιο
230 γρ. χλιαρό γάλα
2 αυγά
30 γρ. Νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ.σουπ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 κουτ. γλ. κακάο (για το εσωτερικό μέρος)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
650-700 γρ. (Περίπου) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Advertisement -

Για το σιρόπι:
700γρ. Νερό
800γρ. ζάχαρη
1 κουτ.σουπ. μέλι
1 Στικ Κανέλας
Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ενεργοποιείται.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί, δηλαδή το ηλιέλαιο, τα αυγά και την ενεργοποιημένη μαγιά με το γάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το Μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για μισή ώρα περίπου.

Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε σε αυτό, το κακάο μας.
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη λευκή ζύμη σε 3 ίσες μπάλες.

Και σε 3 μικρότερες μπάλες τη Σοκολατένια ζύμη μας, στις οποίες έχουμε προσθέσει το κακάο.
Με έναν πλαστή ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο τη λευκή ζύμη, ενώ τη σοκολατένια ζύμη με το κακάο, την κάνουμε σε σχήμα κορδονιού.

Τη βάζουμε κατά μήκος της ζύμης και τυλίγουμε σε ρόλο.
Κόβουμε το ρόλο σε ίσα κομμάτια, τα πατάμε λίγο με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

Τα αφήνουμε για άλλο ένα μισάωρο να φουσκώσουν πάλι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις Αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι μας.
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το Στικ Κανέλας, το μέλι και τη Φλούδα του πορτοκαλιού να βράσουν για 5 λεπτά ΜΌΝΟ.

Προσθέτουμε τα κρύα ροξάκια στο ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε τα ροξάκια, μέσα στο σιρόπι για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να το απορροφήσουν όλο.

xrysessyntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ