33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Φιλέτο γλώσσας αλ’ οράνζ

Σημείωση: Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να φιλετάρει τα ψάρια (ή το κάνετε μόνοι σας) και κρατάτε τα κεφάλια και τα ψαροκόκαλα για το ζωμό: Τα βράζετε με καρότο σε ροδέλες, σέλινο σε φετάκια, πράσο σε φετάκια, μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι και σπόρους πιπεριού σε νερό με κρασί σε αναλογία 3 μέρη νερό με 1 μέρος κρασί. Όσος ζωμός σας περισσέψει, τον κάνετε παγάκια και τον κρατάτε στην κατάψυξη σε ένα πλαστικό σακουλάκι για μελλοντική χρήση.

- Advertisement -

Συστατικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας (σύνολο 600-700 γρ. περίπου),
  • 5 πορτοκάλια, το χυμό (1 ½ φλ. περίπου) + 1 επιπλέον σε ξεφλουδισμένα φετάκια,
  • 90 ml (6 κουταλιές) ζωμό ψαριού + 250 ml (1 φλ.) για το ποσάρισμα του ψαριού (δες σημείωση) +
  • 60 ml (4 κουταλιές) κρέμα γάλακτος,
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (Cointreau π.χ.),
  • 4 κοφτές κουταλιές παγωμένο βούτυρο (σε κοφτές κουταλιές),
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε το χυμό των πορτοκαλιών σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τις 6 κουταλιές ζωμό ψαριού και τα σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν και να μείνει μόνο το 1/4 τους. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού και σιγοβράζετε το μίγμα ανακατεύοντάς το συχνά για 2-3 λεπτά.

  •  Βήμα 2

    Το αλατοπιπερώνετε και το αποσύρετε από τη φωτιά. Ύστερα, χτυπάτε μέσα με το σύρμα μια-μια τις κοφτές κουταλιές βουτύρου, περιμένοντας να ενσωματωθεί η μια πριν βάλετε άλλη. Κρατάτε τη σάλτσα ζεστή (μπορείτε να βάλετε το κατσαρολάκι σε μια λεκάνη με καυτό νερό).

  •  Βήμα 3

    Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι, που να παίρνει και τα 4 φιλέτα των ψαριών, το 1 φλ. ζωμού. Όταν κοχλάσει, απλώνετε μέσα τα ψάρια και τα ποσάρετε για 3-4 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνετε σε πιατέλα ή καλύτερα σε 4 ατομικά πιάτα. Μοιράζετε από πάνω τους τη σος πορτοκαλιού και σκορπάτε τριγύρω τα ξεφλουδισμένα φετάκια πορτοκαλιού.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ