19 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

FROZEN YOGURT

ΠΑΓΩΜΕΝΟ  ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

- Advertisement -

ΥΛΙΚΑ

  • 750 ml γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα το ανακατεύετε ξανά, για να βεβαιωθείτε πως η ζάχαρη έχει λιώσει. Μεταφέ­ρετε το περιεχόμενοτου μπολ στην παγωτομη­χανή και το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Συνήθως χρειάζεται 30΄-35΄ να γίνει. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως. Όσο περισ­σέψει το βάζετε στην κατάψυξη.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Με τη ζάχαρη και τα ασπράδια φτιάχνετε μια ελβετική μαρέγκα ως εξής: Ρίχνετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε πάνω σε μια κατσαρόλα η οποία έχει λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς τα ασπράδια με τη ζάχαρη, έως ότου έχετε ένα καυτό μείγμα που μοιάζει με παχύρρευστο σιρόπι. Αποσύρετε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα του μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα. Σταματάτε μόλις έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνετε σε αυτήν το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα  από σιλικόνη) και προσθέτετε τη βανιλίνη. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι ναπαγώσει καλά, δηλαδή περίπου 4-8 ώρες, ανάλογα με το δοχείο και την ισχύ της κατάψυξης.

Μια ωραία ιδέα είναι να σερβίρετε το παγωμένο γιαούρτι με καραμελωμένα δημητριακά. Τα φτιάχνετε ανακατεύοντας 400γρ. νιφάδες βρόμης με 50 γρ. σουσάμι, 150γρ. χοντροκομ­μένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, 1κ.γ. κανέλα, ½κ.γ. αλάτι, 100γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική, 70γρ. ηλιέλαιο ήκαλαμποκέλαιο, 3κ.σ. μέ­λι και 1 βανιλίνη. Απλώνετε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και ψήνετε στους 160°C για περίπου 20΄-30΄, ανακατεύοντας κάθε 10΄ με ένα πιρούνι, ώστε να μην καούν οι άκρες. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτετε 200γρ. ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (σταφίδες, βε­ρίκοκα, σύκα) και ανακατεύετε ξανά.

ΣΗΜΑφαιρέσετε τη βανιλίνη και προσθέσετε κάποιο άλλο άρωμα της αρεσκείας σας, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, καφέ, κακάο, μαστίχα, κανέλα ή σιρόπι.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ