22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γεμιστό ρολό κιμά κοτόπουλου

Συστατικά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
150 γρ. ψωμί για τοστ

- Advertisement -

1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
ξύσμα, από 1 λεμόνι
1 κιλό κιμά κοτόπουλο
1 αβγό
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
100 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ. τσένταρ
100 γρ. μπέικον, σε κομμάτι

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

μουστάρδα
θυμάρι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί του τοστ, το μπούκοβο, το εστραγκόν, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το μείγμα με το ψωμί, το αυγό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Καλό θα ήταν να καλύψουμε με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τον κιμά στην λαδόκολλα σε διαστάσεις περίπου 40×30 εκ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις απλώνουμε στον κιμά. Κόβουμε τα τυριά σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε στον κιμά.
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το απλώνουμε στον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε σχήμα καραμέλας και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 30 λεπτά επιπλέον.
Αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, μουστάρδα, θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ