18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιαουρτλού κεμπάπ

Υλικά

  • 250 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • λίγο κίμινο
  • λίγη κανέλα
  • λίγη καπνιστή πάπρικα
  • αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. νισεστέ
Για την σάλτσα

  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο καυτερό μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου.
  2. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
  3. Χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη , τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο ή στα κάρβουνα.
  4. Για τη σάλτσα, βάζουμε το λαδάκι σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σκόρδο και τον πελτέ και τα τσιγαρίζουμε λίγο.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  6. Μόλις βγάλουμε τα κεμπάπ από τον φούρνο, τα σερβίρουμε πάνω σε πίτες για σουβλάκια, που τις έχουμε λαδώσει και τις έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι.
  7. Πάνω από τα κεμπάπ ρίχνουμε την σαλτσούλα και μια κουτάλια της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ