20 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γλυκό πικάντικο κοτόπουλο με μιρίν

Συστατικά

  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο ή πέτσα
  • (8 μπουτάκια)
  • 1/3 φλ. μιρίν (mirin ιαπωνέζικο, γλυκό κρασί ρυζιού)
  • 1/3 φλ. σόγια σος
  • 1/3 φλ. ξίδι ρυζιού
  • 3 κουταλιές γλυκιά σάλτσα τσίλι (Sweet Chilli Sauce)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτάλι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1/8 κουταλάκι σκόνη τσίλι
  • 2-3 κουταλιές λάδι σουσαμιού ή ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο, το λάδι σουσαμιού και το σουσάμι, σε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξετε τη μαρινάδα. Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και αφήνετε να μαριναριστούν για 1-2 ώρες.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα περνάτε σε σουβλιά. Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα.

  •  Βήμα 3

    Βράζετε τη μαρινάδα, περίπου 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνει σαν ελαφρύ σιρόπι.  Ανάβετε τη σχάρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφετε το κοτόπουλο με το λάδι σουσαμιού.

  •  Βήμα 4

    Ψήνετε γυρίζοντας 2-3 φορές και αλείφοντας με τη μαρινάδα μέχρι να ψηθούν και να καραμελώσουν. Αυτό θα πάρει 15 λεπτά περίπου.

  •  Βήμα 5

    Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με το σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ