17.1 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γλυκό ψυγείου καλοκαιρινό με φρυγανιές, κρέμα και ζελέ φράουλα

Υλικά

  • 1 πακετάκι φρυγανιές
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • φρέσκες φράουλες.

Για το Σιρόπι

- Advertisement -
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Για την Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80 γρ. κάστερ πάουντερ
  • 6 κ.σ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά.
  2. Στρώνουμε μια σειρά φρυγανιές στο πυρέξ και τις σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
  3. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε στο χαμηλό και όταν δέσει την κατεβάζουμε και τη ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές.
  5. Αφού κρυώσει βάζουμε πάνω κομμένες φράουλες.
  6. Φτιάχνουμε και το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφήνουμε να πήξει ελαφρώς και το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στο γλυκό.
  7. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ