18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καλαμαράκια με κόκκινη σάλτσα

Συστατικά
3-4 μέτρια καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι πάπρικα
1 λεμόνι ο χυμός και το ξύσμα
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη ή μαντζουράνα (και 5-6 κλωναράκια για το γαρνίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
ΒήματαΒάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια. Τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Ακολούθως, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και τα σβήνετε με το κρασί.

- Advertisement -

Όταν εξατμιστεί προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την πάπρικα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 – 15 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας με κλωναράκια ρίγανης και το συνοδεύετε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ