24.5 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Καλοκαιρινή bolognese για ατελείωτη απόλαυση

Δε υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500 γρ. ντομάτες ή ντοματίνια
2 κ.γ. νιφάδες από πιπερίτσα τσίλι
2 κ.σ. θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
2 κ.γ. λευκό ξίδι
1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
1/2 φλ. του τσαγιού μαύρες ελιές κομμένες στη μέση
βασιλικός
χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο

- Advertisement -

Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες al dente και κρατάμε ½ φλ. του τσαγιού από το νερό. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα κρατάμε ζεστά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά με το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φετούλες για περίπου 5 λεπτά να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τις νιφάδες τσίλι, το θυμάρι, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας για 2 λεπτά.

Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες σε κύβους και βράζουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, το ξίδι, τις ελιές, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και παρμεζάνα και σερβίρουμε στα πιάτα.

govastileto.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ