16.7 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Καλοκαιρινή μαρμελάδα καρπούζι

Tο καρπούζι τρώγεται με περισσότερους τρόπους και ποτέ δε χορταίνουμε να δοκιμάζουμε γεύσεις που κρύβουν μέσα τους όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.

- Advertisement -

Μια δροσερή πρόταση για να απολαύσεις το καρπούζι είναι να φτιάξεις μαρμελάδα. Ο Τάσος Αντωνίου -aka Μαμά Πεινάω- έχει την τέλεια συνταγή για δροσερή μαρμελάδα καρπούζι, την οποία μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε 10 λεπτά και η συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνει για 6 μερίδες.

Υλικά

6 κούπες καρπούζι ψίχα, χωρίς κουκούτσια
5 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα
25 γρ. τζίντζερ
αστεροειδή γλυκάνισο
1 κλωνάρι βανίλια
80 γρ. πηκτίνη (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση

-Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
-Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
-Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
-Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

govastileto.gr/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ