20.6 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Καρμπονάρα με κολοκυθάκια

Υλικά

- Advertisement -

320 γρ. ζυμαρικά

250 γραμμάρια κολοκυθάκια

4 κρόκοι αυγών

100 γρ. τριμμένο πεκορίνο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κολοκυθάκι μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το τριμμένο πεκορίνο, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά ζεστό νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι όπου μαγειρέψαμε τα κολοκύθια και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μπολ με την κρέμα μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύομε καλά. Εάν είναι απαραίτητο προσθέτουμε περισσότερο νερό μαγειρέματος.

govastileto.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ