15.3 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κατσικάκι γιουβέτσι

Υλικά

  • Κατσικάκι
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 μπαχάρια
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Είχα κατσικάκι ντόπιο από το χωριό, το αλατοπιπέρωσα καλά και το έβαλα στη γάστρα να ψηθεί με λίγο νερό, πρώτα από την ανάποδη μεριά και μετά το γύρισα από την άλλη.
  2. Πρόσθεσα τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και ένα ποτήρι νερό που μέσα είχα διαλύσει τον πελτέ.
  3. Το άφησα να ψηθεί.
  4. Μετά το έβγαλα και το άφησα στην άκρη.
  5. Έριξα το κριθαράκι αφού το είχα περάσει λίγο από το τηγάνι να γυαλίσει και το ανάλογο ζεστό νερό και έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  6. Λίγο πριν το τέλος πρόσθεσα το κατσικάκι που είχα κόψει σε μερίδες και το έψησα να ροδίσει.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ