20.8 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεφτεδάκια κοκκινιστά

Τα κεφτεδάκια, είναι από το αγαπημένο φαγητό, που όπως και να το φτιάξουμε, αρέσει πάρα πολύ σε όλους.
Εξαιρετικά νόστιμα είναι να τα κάνουμε κοκκινιστά, που γίνονται ακόμη πιο
γευστικά.!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

- Advertisement -

Υλικά
800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 κουτ.σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο η ξερό
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένος ή ξερό
7 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
500 γραμ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 φλυτζ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα.
Προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα να τραβήξει τις μυρωδιές .
Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλούς κεφτέδες.
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,και τους τηγανίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας τους από κάθε πλευρά.
Τους βγάζουμε σε πιατέλα, και ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλατοπίπερο και το νερό.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες.
Αν δεν τα σκεπάζει προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.Επίσης η κεφτέδες πρέπει να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον κι όχι πάνω ό ένας από τον άλλον.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα τους.
Τους συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια ή πουρέ,ή ρύζι.

oikalyteres-syntages.gr/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ