Αν σας αρέσει το λεμόνι και οι ξηροί καρποί, αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε. Πασπαλίστε το κέικ με μπόλικη ζάχαρη άχνη και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο. Φυσικά, εύκολα μπορείτε να μετατρέψετε τη συνταγή και σε κέικ πορτοκαλιού.
Συστατικά
- 1 φλ. κορν φλάουερ,
- 200 γρ. βούτυρο και λίγο για τη φόρμα
- 200 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (1 1/4 φλ. περίπου),
- 1 φλ. ζάχαρη σε κομματάκια + επιπλέον για τη φόρμα,
- 3 αβγά,
- 1 λεμόνι ο χυμός + το ξύσμα (ψιλό),
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
- 1 πρέζα αλάτι,
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά).
Βήματα
- Βήμα 1
Κοσκινίζετε το κορν φλάουερ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι (είναι αναγκαίο). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή στρογγυλή με τρύπα στο κέντρο).
- Βήμα 2
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ύστερα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, ένα- ένα τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τέλος τμηματικά το κορν φλάουερ, συνεχίζοντας το χτύπημα, με τα 200 γρ. ξεπαγωμένο βούτυρο.
- Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ μέχρι να στεγνώσει για 40 περίπου λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα προτού το ξεφορμάρετε. Το κρυώνετε εντελώς πάνω σε σχάρα και το σερβίρετε, αν θέλετε, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.