23.7 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κέικ με 3 υλικά

Συστατικά

Για το frosting

- Advertisement -

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε μια αντικολλητική φόρμα 10×30 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν η φόρμα μας δεν είναι αντικολλητική τότε την βουτυρώνουμε και την κακαώνουμε.
  • Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.
  • Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.
  • Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

akispetretzikis.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ