Υλικά
- 5 αυγά,
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ βούτυρο λιωμένο
- 20 ml ελαφρύ λάδι
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 50 γρ κακάο
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 500 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το βούτυρο, το λάδι και το γάλα.
- Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κακάο.
- Σταματαμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και σπάμε τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε με μαρίζ το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε καλά.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια αλείφουμε την πάνω μεριά με Μερέντα και ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας.
oikalyteres-syntages.gr/
Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ