15.6 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κέικ Μωσαϊκό

Υλικά

  • 5 αυγά,
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ελαφρύ λάδι
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 50 γρ κακάο
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε εναλλάξ το βούτυρο, το λάδι και το γάλα.
  3. Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι με το κακάο.
  4. Σταματαμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το ξύσμα και σπάμε τα μπισκότα.
  5. Ανακατεύουμε με μαρίζ το μείγμα.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε καλά.
  7. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60 λεπτά.
  8. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για αλλά 10 λεπτά.
  9. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Στη συνέχεια αλείφουμε την πάνω μεριά με Μερέντα και ρίχνουμε νιφάδες σοκολάτας.

oikalyteres-syntages.gr/

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ