18.9 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κέικ πορτοκάλι με ελαιόλαδο

Συστατικά

  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελιοχώρι
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 2 κουταλιές χυμός πορτοκάλι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο και επιπλέον αλεύρι για τη φόρμα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  •  Βήμα 3

    Βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα μέτριο μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

  •  Βήμα 4

    Ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και ύστερα, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, πάντα χτυπώντας το μίγμα με το μίξερ.

  •  Βήμα 5

    Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα άλλο μπολ και ύστερα, το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα των αβγών, χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

  •  Βήμα 6

    Το αδειάζετε στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ για 25-30 περίπου λεπτά ή μέχρι που ένα σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό.

  •  Βήμα 7

    Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ