21.4 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κολοκυθάκια γεμιστά µε τυρί και μυρωδικά

Υλικά

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
  • 250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για το ταψί

Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο, το καρύδι και τα ντοματίνια.

- Advertisement -

Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 13 λεπτά.

Δοκιμάζουμε με πιρούνι, να έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια αλλά να μην έχουν λιώσει. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε μία φέτα καπάκι, κατά μήκος του κολοκυθιού.  Με ένα κουτάλι ή Parissien αδειάζουμε τα κολοκυθάκια ώστε να δημιουργήσουμε θήκη για γέμισμα για τα κολοκυθάκια γεμιστά.

Γεμίζουμε το κάθε κολοκύθι με λίγη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι κολοκυθιού.

Όμοια γεμίζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.

Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ºC, στο αέρα, μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά.

Εάν είστε λάτρης του κρέατος φτιάξτε οπωσδήποτε τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, θα ξετρελαθείτε!

argiro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ