22.2 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κολοκυθάκια με κιμά και ελαφριά μπεσαμέλ

Συστατικά

  • 1200- 1300γρ. κολοκυθάκια σκουρόχρωμα,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές αλεύρι,
  • 2 φλ. γάλα,
  • ½ κουταλάκι αλάτι,
  • 1 κουταλιά παρμεζάνα ή χαλλούμι τριμμένο.
  • Για τη σάλτσα κιμά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο,
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 800γρ. κιμά,
  • ½ φλ. καρότο τριμμένο,
  • 1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
  • 1 πρέζα ζάχαρη,
  • 1 κουταλάκι πάπρικα,
  • ½ κουταλάκι σουμάκι,
  • 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή ½ κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό),
  • 1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι (ή 1 πρέζα αποξηραμένα αρωματικά),
  • 1 κουταλάκι αλάτι.

Βήματα

  • Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά:
  •  Βήμα 1

    Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν λιώσει σοτάρετε το κρεμμύδι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Στη συνέχεια, βάζετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει.

  •  Βήμα 3

    Μετά, προσθέτετε το καρότο και βράζετε για ακόμα 2-3 λεπτά.

  •  Βήμα 4

    Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το σουμάκι, το βασιλικό, τη ρίγανη ή το θυμάρι και το αλάτι.

  •  Βήμα 5

    Βράζετε το φαγητό για ακόμα 5 λεπτά, σβήνετε τη φωτιά, σουρώνετε τον κιμά και τον κρατάτε σκεπασμένο στην άκρη.

  •  Βήμα 6

    Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές οριζόντιες φέτες και τα απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα.

  •  Βήμα 7

    Τα αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

  •  Βήμα 8

    Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ και καλύπτετε τη βάση του με μια στρώση από κολοκυθάκια.

  •  Βήμα 9

    Ρίχνετε από πάνω το 1/3 του κιμά και τον σκεπάζετε με ακόμα μια στρώση από κολοκυθάκια.

  •  Βήμα 10

    Βάζετε από πάνω το άλλο 1/3 κιμά και καλύπτετε με μια στρώση κολοκυθάκια.

  •  Βήμα 11

    Ακολούθως, βάζετε τον υπόλοιπο κιμά και καλύπτετε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια.

  • Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την ελαφριά κρέμα μπεσαμέλ:
  •  Βήμα 1

    Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και όταν λιώσει βάζετε το αλεύρι.

  •  Βήμα 2

    Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα και όταν καβουρδιστεί το αλεύρι ρίχνετε το γάλα.

  •  Βήμα 3

    Ανακατεύετε και όταν αρχίζει να πήζει βάζετε το αλάτι και το τυρί.

  •  Βήμα 4

    Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και απλώνετε την κρέμα πάνω από τα κολοκυθάκια.

  •  Βήμα 5

    Βάζετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ