17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κολοκυθάκια ο-γκρατέν

Συστατικά
4-5 μέτρια/μεγάλα κολοκυθάκια,
200 γρ. φέτα (1 πακέτο),
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
1 κουταλάκι ρίγανη,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
1/3 φλ. γάλα,
1 γεμάτη κουταλιά αλεύρι,
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί,
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή τσένταρ,
αλάτι, πιπέρι.
ΒήματαΚόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές διαγώνιες φέτες.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και τα σοτάρετε μέσα τμηματικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτοντας 1 ακόμη κουταλιά λάδι όταν χρειάζεται.

- Advertisement -

Τα βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Λιώνετε τη φέτα με πιρούνι και λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Απλώνετε σε στρώσεις τα κολοκυθάκια, σκορπώντας ανάμεσα στις στρώσεις φέτα, λίγη ρίγανη, κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Τελειώνετε με μια στρώση κολοκυθάκια.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν, περιχύνετε τα κολοκυθάκια και πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με την τριμμένη παρμεζάνα.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το γκρατέν για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και το σερβίρετε ζεστό.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ