25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο µε ελιές

Συστατικά
1 ½ κιλό (8) µηροί (µπούτια) κοτόπουλο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιηµένη
1 κουταλιά µουστάρδα µε σπόρους
1 κουταλάκι κουρκουµά (Turmeric)
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι αλάτι
2 µέτριες πατάτες κοµµένες σε 2-4 κοµµάτια
1 φινόκιο (µαραθόριζα)
20-25 ντοµατίνια
20 µαύρες ελιές Καλαµών
20 πράσινες ελιές Τhe King of olives
2 κρεµµύδια κόκκινα
6-7 αγκινάρες σε λάδι
1/3 φλ. νερό
Βήματα
Βήμα 1
Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, το σκόρδο, τη µουστάρδα, τον κουρκουµά, το πιπέρι και το αλάτι. Βάζετε µέσα τα κοµµάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε να πάει παντού η µαρινάδα, σκεπάζετε το µπολ µε πλαστική µεµβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.

- Advertisement -

Βήμα 2
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα µεγάλο ταψί βάζετε το κοτόπουλο µε την πέτσα προς τα κάτω (προτιµήστε χωριάτικο κοτόπουλο µε χοντρή πέτσα). Τοποθετείτε στο µπολ µε τη µαρινάδα τις πατάτες, το φινόκιο κοµµένο σε 4-5 οριζόντια κοµµάτια, τα ντοµατίνια, τις ελιές (µαύρες και πράσινες) και τα ξεφλουδισµένα κρεµµύδια κοµµένα σε 6 κοµµάτια το καθένα.

Βήμα 3
Ανακατεύετε να πάει παντού η µαρινάδα. Βάζετε τα λαχανικά οµοιόµορφα στο ταψί και προσθέτετε τις αγκινάρες. Ρίχνετε το νερό, καλύπτετε το ταψί µε το καπάκι του και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Βήμα 4
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο γυρίζετε το κοτόπουλο και το ραντίζετε µε λίγο από το ζωµό.

Βήμα 5
Ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο και ψήνετε χωρίς να το σκεπάσετε για ακόµα 30 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ