16.3 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

- Advertisement -

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά No 2
2 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
1/4 τριμμένη μυζήθρα ξερή
2 κ.γλ τριμμένη κανέλα
1 κ. σ βούτυρο πρόβειο
λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 4-5 λεπτά).

Βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μισή κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.
Συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα μπολάκι τριμμένη μυζήθρα με την υπόλοιπη κανέλα.
Τα ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε την διαδικασία ανακατέματος.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπρίκι το πρόβειο βούτυρο να λιώσει και να κάψει καλά.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με κανελομυζήθρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε την μακαρονάδα με το πρόβειο βούτυρο (προσοχή πρέπει να είναι πολύ καυτό) και το ακούμε να “τσιτσιρίζει” όπως πέφτει πάνω στο φαγητό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, για να πάει παντού το βούτυρο.
Σερβίρουμε αμέσως με τα μπούτια κοτόπουλου και επιπλέον σάλτσα και μυζήθρα.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ