24.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές και πιλάφι

Ό,τι και να πω θα είναι λίγο!!
Τα έχει όλα – αρωματικό γρήγορο, εύκολο πεντανόστιμο!!!
Συνηθίστε να βάζετε μπαχαρικά στα φαγητά δίνουν απίστευτη γεύση και μειώνουμε το αλάτι.

- Advertisement -

Υλικά μερίδες 4
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες -είχα βγάλει τα 2 στήθη και έκανα άλλο ένα φαγητό..
4 μισές πιπεριές – πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη
5 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κύμινο
αλάτι λίγο -πιπέρι

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες λεπτές λωρίδες και όλα μαζί τα ξανασοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει την κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με μία ωραία σαλτσούλα – πολύ απλή η διαδικασία του!!!

Πιλάφι

1 πακέτο ρύζι
2 κουταλιές μείγμα με μίξη μπαχαρικών που το φτιάχνω μόνη μου ανακατεύοντας σε ένα βάζο διάφορα μυρωδάτα μπαχαρικά. Εσείς αν δεν έχετε ή βάλτε σκέτο αλάτι ή έναν κύβο βιολογικό.
5 κουταλιές σούπας λάδι
6 ποτήρια ακριβώς νερό.

Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών.
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια, προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό, θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.
Σερβίρουμε και το ευχαριστιούνται όλοι !!!

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ